Het verhaal

Peaky Blinders is een verhaal over een familie in 1919, kort na de 1e wereldoorlog, dat zich afspeelt in het plaatsje Birmingham. De naam van de familie is Shelby, met als bijnaam Peaky Blinders, dat bestaat uit Thomas (hoofdrolspeler), Polly, Arthur, John, Finn en Ada. De naam Peaky Blinders hebben ze gekregen door hun petten. De petten zijn voorzien van scheermesjes voorin de pet waar ze gebruik van maken tijdens gevechten. De Shelby familie is een criminele bende die zich richt op het gokken. Door middel van sabotage en smeedde plannen verdient de Shebly familie geld maar raakt het ook vaak genoeg in de problemen met grote bazen en andere criminelen. Chester Campbell, Ierse majoor en hoofd van de politie in Birmingham, word naar Birmingham toegestuurd om de Peaky Blinders in de gaten te houden en te betrappen met illegale praktijken zodat de familie kan worden opgepakt. Chester Campbell maakt daarbij gebruik van undercoveragente Grace Burgess die zich gaat mengen in het leven van Thomas Shelby. Tijdens de serie zie je hoe het leven van de Peaky Blinders verloopt, zie je alle illegale praktijken en hoe ze zich uit de grootste problemen werken.

De cast

De cast van Peaky Blinders bestaat uit verschillende bekende acteurs en goede personages.

Acteur Personage Rol Bekend van
Cillian Murphy Thomas Shelby Leider van de Peaky Blinders Inception, Red Eye
Helen McCorny Polly Gray Tante van Thomas Shelby Harry Potter, The Queen
Paul Anderson Arthur Shelby Jr. Oudere broer van Thomas Shelby The revenant, Sherlock Holmes: A game of Shadows
Sam Neill Chester Campbell Ierse majoor en hoofd van de politie in Birmingham Jurassic Park, House of Hancock
Annabelle Wallis Grace Burgess Undercoveragent Annabelle, The Mummy
Joe Cole John Shelby Broertje van de Thomas en Arthur, broer van Finn Green Room, Secret in Their Eyes
Sophie Rundle Ada Shelby Zus van Thomas, Arthur en John An Inspector Calls, Jamestown
Harry Kirton Finn Shelby Jongste broertje van Thomas, Arthur en John We can be heroes

Eigen ervaring

Ik vind het echt een geweldige serie, ben er helemaal weg van. De kostuums, verhaallijn, decor, karakters etc. is heel goed in elkaar gezet. Een serie die ik voor elke jongen/man zou aanraden. Het is ook geen serie die heel langdradig is en waar je snel op uitgekeken bent. 4 seizoenen, 8 tot 10 afleveringen per seizoen en geen enkel moment van verveling. Ik geef deze serie 5 van de 5 sterren en 100% het kijken waard.

Voor meer leuke reviews, ga dan naar onze site van SerieReview

Of wilt u zelf ook een leuke review achter laten, neem dan contact met ons op via onze contactpagina


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *