#STOPMETPLASTIC

In de maand juni staat National Geographic in het teken van #STOPMETPLASTIC. Zo willen ze graag de aandacht vestigen op de plasticsoep in oceanen en het overmatige gebruik van wegwerpplastic.

 Ambassadeurs en partners

De hele maand juni zijn actrice en sociaal ondernemer Hanna Verboom, YouTuber Wouter van der Vaart (Dodo) en plastic soup surfer Merijn Tinga ambassadeurs van #STOPMETPLASTIC.

De film van Merijn Tinga is een van de documentaires die National Geographic iedere maandagavond in de maand juni uitzendt. Daarnaast heeft ambassadeur Hanna Verboom interviews opgenomen met de oprichters van diverse Nederlandse anti-plasticinitiatieven, die in juni zowel op televisie als online te zien zijn. Deze initiatieven zijn in juni partner van National Geographic voor #STOPMETPLASTIC. Het gaat om The Great Bubble BarrierPlastic Soup FoundationStichting De NoordzeePlastic Soup SurferJoin The Pipe,By The Oceans We Unite en Searious Business.

Plastic afval inzamelen: Beach Cleanup

Tijdens #STOPMETPLASTIC focussen we ons ook op twee acties die jij mee kunt doen: recyclen en oprapen! Samen met Stichting De Noordzee organiseren we een Beach Cleanup. Meer over het evenement en het aanmelden vind je binnenkort op natgeo.nl/stopmetplastic.

Vanaf 1 juni start National Geographic met de campagne #STOPMETPLASTIC. Binnenkort vind je hier meer informatie over de campagne, ontmoet je onze ambassadeurs en partners, kun je video’s bekijken met tips en kun je zelf actie ondernemen.

Bron: National Geographic


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *