Gelukkig zijn er voor dit maatschappelijke probleem organisaties die actie ondernemen om dit probleem te verhelpen. Een aantal heel bekend andere wat minder hier onder de grote organisaties die iets voor de plastic pollution betekenen.

De Plastic Soup Foundation

De plastic Soup Foundation is een Nederlandse milieuorganisatie ie met campagnes een halt toeroept aan de toenemende verontreiniging van de oceanen met plastics. Opgericht in 2011. Inmiddels behoren ze tot ‘One of the leading advocacy groups to tackle plastic pollution.’ Daarbij halen ze geen plastic uit het water. We zorgen dat het er niet meer in komt. Dit doen we door een vaste aanpak. De Plastic Soup Foundation werkt samen met consumenten en maatschappelijke organisaties wereldwijd aan oplossingen om de plastic soup te verhelpen. De Plastic Soup Foundation vraagt continu aandacht voor de plastic soup via campagnes, nieuwsberichten en social media. Ook ontwikkelden ze gastlessen voor basisscholen en het voortgezet onderwijs. Verder werken zij samen met deskundigen, politici, organisaties, universiteiten en bedrijven die een aansluitende missie of visie hebben.

Plastic Soup Foundation stimuleert alle mogelijke oplossingen die helpen om de plastic soup aan de bron te bestrijden. Maatregelen die voorkomen dat plastic in het milieu, water en uiteindelijk in zee terechtkomt hebben wat deze organisatie betreft de meeste invloed. Bijvoorbeeld het terugdringen van single-use consumentenplastics. De ontwikkeling van een Plastic Footprint-scan voor bedrijven maar ook installaties die op een slimme wijze plastic afvangen in rivieren.

Voor meer informatie klik hier 

The plastic Pollution Coalition

The Plastic Pollution Coalition is een Amerikaanse organisatie opgericht in 2009 als een platform om een ​​gemeenschappelijke boodschap te versterken door middel van strategische planning en communicatie. Deze organisatie is uitgegroeid tot een wereldwijd goed doel. Ze hebben meer dan 500 lid organisaties en daardoor groeien ze alleen maar. Ze zijn 24 uur per dag bezig met het leren begrijpen, bedenken en het uitvoeren om zoveel mogelijk plastic uit te zee te laten, om zo een plastic vrij leven te leven.

Organisaties die The Plastic Pollution Coalition steunen over de hele wereld:

 • Greenpeace
 • Heal the bay
 • Two hands Project.org
 • The last plastic straw
 • 5Gyres
 • Algalita
 • Breast cancer fund
 • Captain planet foundation
 • EWG
 • Girl scouts of the usa
 • Bye bye plastic bag Bali
 • Clean water action
 • Dulse and Rugosa Maine Island Botanicals
 • Enkhuizer Zeevaartschool
 • Leonardo DiCaprio Foundation
 • Panama Dive Centers SA

En nog veel meer, zie de PlasticPollutionCoalition 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *