In de top 10 meest duurzame bedrijven ter wereld staan Nederlandse bedrijven 3x in. ING op plaats 5, Philips op plaats 7 en DSM op plaats 9. Dit is een mooi voorbeeld hoe Nederland ook het meest duurzame land van Europa is. Hieronder de complete lijst met de top 10 duurzaamste bedrijven van de wereld:

  1. SiemensDuitsland
  2. StorebrandNoorwegen
  3. Cisco SystemsVerenigde Staten
  4. Danske BankDenemarken
  5. ING GroepNederland
  6. Commonwealth Bank of AustraliaAustralië
  7. Koninklijke PhilipsNederland
  8. Johnson & JohnsonVerenigde Staten
  9. Koninklijke DSMNederland
  10. EnagasSpanje

KPN

KPN behoort in 2017 tot de 5% bedrijven die volgens het Carbon Disclosure Project (CDP) wereldwijd klimaatleider zijn en vooroplopen in het verminderen van uitstoot en het inperken van klimaatverandering. Meer over de duurzaamheid van KPN klik dan hier 

Hoeveel verbruikt jouw bedrijf?

Veel bedrijven weten niet hoe ze om moeten gaan met plastic en hebben ook geen benul hoeveel plastic ze eigenlijk verbruiken. Daarvoor is de online Plastic Scan is een nieuw hulpmiddel. Deze is beschikbaar in het Engels, Spaans en Nederlands op seriousbusiness.com 

Met de Plastic Scan krijgen bedrijven snel inzicht in hun plastic gebruik. Ook krijgen ze praktische verbeterpunten voor het gebruik en de verwerking van plastic als grondstof. De online Plastic Scan maakt plastic beheer toegankelijk en meetbaar. Bovendien stelt het bedrijven in staat hun verminderde plastic gebruik juist als uniek verkoopargument in te zetten. Dit is het beste van beide werelden: het verminderen van de impact op de oceaan en daarnaast het besparen van tijd, geld en hulpbronnen.

Het verminderen van plastic kan een hoop geld besparen. Bedrijven hebben een essentiële rol in het beschermen van onze oceaan tegen plastic, door producten en verpakkingen te veranderen en verbeteren. Volgens een recente memo van de EU kost niet gerecycled plastic Europa jaarlijks tussen de 70 en 105 miljard euro. Bedrijven weten alleen vaak niet waar ze moeten beginnen. Om de overgang naar circulair gebruik van plastic te versnellen, heeft Searious Business de Plastic Scan ontwikkeld. Deze online tool kijkt het plastic gebruik van een bedrijf en geeft allerlei mogelijke verbeteringen aan bedrijven die plastic optimaal willen.

Meer over duurzaam ondernemen? Kijk op duurzaamondernemen.nl 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *