Twee dagen geleden is er in onze eigen Noordzee een TheOceanCleanup-prototype neergezet. Dit is een van de laatste stappen die The Ocean Clean-up opruimsysteem doet voordat ze in de zomer dit model in de plasticsoep plaatsen. Hoe zijn ze tot deze Noordzeeprototype gekomen? Hieronder een samenvatting van alle ontwikkelingen.

Sinds de zomer van 2016 test The Ocean Cleanup een reeks prototypen in de Noordzee. Het doel van deze tests is om ervaring op te doen met het inzetten van offshore-constructies. Ook om het vermogen van de opschoonsystem en om de zwaarste omstandigheden in de Stille Oceaan aan te pakken. 

Testresultaten

Als het gaat om de bruikbaarheid van testresultaten, is er niets beter dan testen in een realistische omgeving. Daarom lanceert The Ocean Clean up deze zomer een bijna volledig opruim installatie in de plastic soep. Waarvan ze hopen dat ze zullen bewijzen dat de technologie werkt: de aftrap van een gehele schoonmaakcyclus. Bijna volledig omdat ze te maken hebben met een zeer groot systeem waarbij het zowel tijdsintensief als te duur zou zijn om een volledig systeem in te zetten om alle validaties te krijgen als we full-scale, real-time zouden testen. Dit is met name in het begin van het ontwikkelingsproces belangrijk, waar belangrijke conceptuele veranderingen nog kunnen plaatsvinden (en hebben plaatsgevonden).

Om deze uitdaging te overwinnen, hebben we in plaats van het volledige systeem te testen, kleinere ‘plakjes’ uit het grotere geheel genomen. Als zo’n sectie op zee kan blijven bestaan, is dit een goede indicatie dat een systeem van volledige lengte ook zal kunnen overleven. Deze nieuwe en andere omgeving stelt ons in staat om ons systeem verder te doorlopen en te begrijpen. De omstandigheden van onze test op de Noordzee zijn niet identiek aan die in de plastic soep. De resultaten van deze prototypen zijn kwalitatief.  Omdat de omstandigheden ook conservatief zijn kunnen we snel beoordelen welke onderdelen goed omgaan met de situatie en welke onderdelen moeten worden verbeterd.

Bekijk hier hoe het prototype in zijn werking gaat: Klik hier

Meer informatie over dit prototype? Kijk dan op TheOceanCleanup


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *